ЗА НАС

ИСТОРИЯ
Granny's Dish logo small
Аз и съпругът ми сме отгледани в семейства с отношение към храната и тя винаги е имала централно място във всеки един празник, специален повод или просто семейна вечеря. С годините в нашите семейства са се събирали и предавали от пра-баба на баба на майка многократно пробвани и изпитани рецепти записани на най-различни малки и големи пожълтели листчета. Някои от тези семейни съкровища са толкова овехтели, че всеки път с трепет ги разгръщаме.

Именно заради това искахме да създадем едно пространство, в което не е нужно всеки път да си избършеш и изсушиш ръцете, за да хванеш треперейки поредното листче, а просто да влезнеш и да си сготвиш. Тази наша лична, фамилна мисия да съхраним тези рецепти се допълва и от желанието ни и възможността да ги споделим с всички вас любители на истинската стара българска домашна кухня.

Потапяйки се в този кулинарен свят от близкото и далечно минало открихме, че този вече изчезващ начин на готвене е изключително актуален за все по-желаното здравословно хранене. Например, в тези бабини рецепти вие няма да намерите ароматизатори, оцветители, овкусители и каква ли не още химия, така срещана в днешно време по рафтовете на магазините. Но не искаме и да ви плашим, нашите рецепти не са само от бабите ни, има и от дядовците ни, което означава, че не за всяка рецепта е нужно да си взимате почивен ден от работа.

Да ви е сладко, така както е било в детството при баба!

В памет на моята майка и на нашите баби и дядовци

Мария и Антон

Ако имате въпроси или просто искате да споделите Ваши идеи и предложения

Ползвайте и-мейлът ни за контакт, за да се свържете с нас – Granny’s Dish
Мария и Антон от Granny's Dish